Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Placuszki z chipsami bananowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne placuszki które świetnie smakują i na śniadanie i na podwieczorek. Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno.

Placuszki z chipsami bananowymi

Składniki:

Placuszki z chipsami bananowymi

 

  • 200 ml maślanki
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki chipsów bananowych
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z chipsami bananowymi
Do malaksera wlewamy maślankę, dodajemy jajko, cukier, mąkę i proszek do pieczenia - całość miksujemy do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczy, nakładamy porcję ciasta i oprószamy po wierzchu chipsami bananowymi, smażmy z dwóch stron do ścięcia i zarumienienia placuszków.