bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 835]

Placuszki z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczne i delikatne placki z dyni, najlepiej smakują podane ze śmietaną, polecam na kolację. Polecam

Placuszki z dyni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki z dyni

 

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z dyni
Dynię obierz, usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, posól i odstaw na 10 minut, aż dynia puści sok. Z białek ubij pianę. Dynię odciśnij z nadmiaru soku, dodaj śmietanę, żółtka i dokładnie wymieszaj, na końcu dodaj pianę z białek. Smaż na złoty kolor z obydwu stron, podawaj ze śmietaną.
Placuszki z dyni
Dynię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Placuszki z dyni
Dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy.
Placuszki z dyni
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Tagi:

dynia