Sposób przygotowania:
Cukinia z kurczakiem, pieczarkami i mozzarellą
1. Kasze orkiszową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Cukinie kroimy na pół i łyżeczką wydrążamy miąższ i doprawić solą, pieprzem, rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 15 min.
3. Filet z kurczaka myjemy, kroimy i podsmażamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka.
4. Pieczarki i cebulę podsmażamy razem, doprawiamy odrobinę solą i pieprzem.
5. Wszystkie składniki łączymy razem: kaszę orkiszową, podsmażonego kurczaka, pieczarki, cebulkę oraz pokrojono drobno suszone pomidory. Nadziewamy nimi cukinię, a na wierz układamy ser mozzarella.
6. Wkładamy cukinie ponownie do piekarnika na około 10 min., aż się ser roztopi.
2. Cukinie kroimy na pół i łyżeczką wydrążamy miąższ i doprawić solą, pieprzem, rozgniecionym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 15 min.
3. Filet z kurczaka myjemy, kroimy i podsmażamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka.
4. Pieczarki i cebulę podsmażamy razem, doprawiamy odrobinę solą i pieprzem.
5. Wszystkie składniki łączymy razem: kaszę orkiszową, podsmażonego kurczaka, pieczarki, cebulkę oraz pokrojono drobno suszone pomidory. Nadziewamy nimi cukinię, a na wierz układamy ser mozzarella.
6. Wkładamy cukinie ponownie do piekarnika na około 10 min., aż się ser roztopi.