Sposób przygotowania:
Zupa krem brokułowo-cukiniowa z pieczarkami
1. Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju w większym naczyniu.
2. Dodajemy pokrojoną cukinie, solimy delikatnie i podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wywar warzywny i dodajemy do niego różyczki brokułu i pokrojonego w kosteczkę ziemniaka.
3. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
4. Czekamy, aż zupa chwilkę przestygnie i blendujemy wszystko na krem.
5. Dodajemy na koniec podsmażone pieczarki i dodajemy koperek. Opcjonalnie możemy dodać kleks z jogurtu lub śmietany.
Najlepiej podawać z: podsmażonymi pieczarkami, serkiem mascarpone, grzankami czosnkowymi, serem kozim, serem feta, pestkami dyni lub ciecierzycą.
2. Dodajemy pokrojoną cukinie, solimy delikatnie i podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wywar warzywny i dodajemy do niego różyczki brokułu i pokrojonego w kosteczkę ziemniaka.
3. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
4. Czekamy, aż zupa chwilkę przestygnie i blendujemy wszystko na krem.
5. Dodajemy na koniec podsmażone pieczarki i dodajemy koperek. Opcjonalnie możemy dodać kleks z jogurtu lub śmietany.
Najlepiej podawać z: podsmażonymi pieczarkami, serkiem mascarpone, grzankami czosnkowymi, serem kozim, serem feta, pestkami dyni lub ciecierzycą.
skuter5
edyta337
Polecam :)