Sposób przygotowania:
Placuszki z malinami malibu
Maliny myjemy i osuszamy. Umieszczamy je w rondelku, dodajemy malibu i cukier i smażymy na wolnym ogniu około 30 minut aż sos zgęstnieje (Można je smażyć krócej np. 15 minut tak, aby owoce się nie rozgotowały, ale sos nie będzie taki gęsty). W misce umieszczamy jajka, cukier i olej, dokładnie całość roztrzepujemy. Kolejno dodajemy mleko, kefir i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju na średnim ogniu. Podajemy z sosem malinowym (sos możemy podać na ciepło lub na zimno). Dekorujemy świeżymi malinami i listkami mięty. Życzę smacznego :)
misia5
edytaha
Cukiereczek13
misia5
Przegapiłam malibu i tak sobie myślę, że wpadnę do Ciebie jak przestanę karmić:)
zbysiowa
Hahhaaaa, Maja by śpiewała;D To ja zjem za Ciebie Monia:)
misia5
Oj tak. Śpiewałaby aż miło:)
Cukiereczek13