Sposób przygotowania:
Placuszki z serka homogenizowanego
Do miski wkładamy serek i wybijamy jajko oraz wsypujemy cukier, mieszamy. Do masy serowej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, mieszamy do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżkę wkładamy do gorącej wody i nabieramy porcje ciasta, kładziemy na rozgrzany olej. Placuszki smażymy na złoty kolor i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Lekko ciepłe placuszki posypujemy cukrem pudrem.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżkę wkładamy do gorącej wody i nabieramy porcje ciasta, kładziemy na rozgrzany olej. Placuszki smażymy na złoty kolor i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Lekko ciepłe placuszki posypujemy cukrem pudrem.
cherry
kuchenny świat