Sposób przygotowania:
Sznycle z cukinii i kalafiora
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w lekko posolonej wodzie, wystudzić i zmiksować.
Cukinię obrać i opłukać, następnie zetrzeć na tarce grubszej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki i szczypiorek opłukać i osuszyć, następnie pokroić drobno.
Do miseczki przełożyć składniki i wbić jajko, posolić do smaku i przyprawić bazylią ,tymiankiem i imbirem. Wsypać bułkę tartą, wymieszać masę i formować sznycelki, smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
Cukinię obrać i opłukać, następnie zetrzeć na tarce grubszej. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki i szczypiorek opłukać i osuszyć, następnie pokroić drobno.
Do miseczki przełożyć składniki i wbić jajko, posolić do smaku i przyprawić bazylią ,tymiankiem i imbirem. Wsypać bułkę tartą, wymieszać masę i formować sznycelki, smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.