jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Sznycle z cukinii i kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie sznycelki mogą być dla tych co wolą dania bezmięsne. Przygotowałam je pierwszy raz i smakowały same jako przekąska i do drugiego dania z sałatką.

Sznycle z cukinii i kalafiora Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Sznycle z cukinii i kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z cukinii i kalafiora
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w lekko posolonej wodzie, wystudzić i zmiksować.

Cukinię obrać i opłukać, następnie zetrzeć na tarce grubszej.  Cebulę obrać i pokroić w kostkę, natkę pietruszki i szczypiorek opłukać i osuszyć, następnie pokroić drobno.

Do miseczki przełożyć składniki i wbić jajko, posolić do smaku i przyprawić bazylią ,tymiankiem i imbirem. Wsypać bułkę tartą, wymieszać masę i formować sznycelki, smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor z obu stron.
Sznycle z culinii i kalafiora
Cukinię obrać i opłukać ,zetrzeć na grubszej tarce
Sznycle z culinii i kalafiora
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować
Sznycle z culinii i kalafiora
Odlać wodę i zmiksować blenderem lub malakserem
Sznycle z culinii i kalafiora
Dodać szczypiorek,cebulę, natkę, bułkę tartą i jajko.pieprz i zioła
Sznycle z culinii i kalafiora
Wymieszać wszystko i formować sznycelki,obtaczać w bułce tartej
Sznycle z culinii i kalafiora
Smażyć na oleju rzepakowymz obu stron na złoty kolor

Tagi:

dania warzywa