kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Placuszki z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Resztkowe placuszki z surowym rabarbarem, zrobione z różnych składników,​ a wyjątkowo pyszne. Bardzo polecam.

Placuszki z rabarbarem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Placuszki z rabarbarem

 

  • 1 łyżka twarożku naturalnego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki serka naturalnego
  • 1 jajko
  • 8 łyżek mąki
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z rabarbarem
Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Do miski przekładamy jogurt naturalny, serek homogenizowany, twarożek naturalny, jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy pokrojony rabarbar, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki.
Przekładamy na ręcznik papierowy, żeby ociękły z tłuszczu.
Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Placuszki z rabarbarem
Umyty i oczyszczony rabarbar kroimy w kosteczkę.
Placuszki z rabarbarem
Wkładamy do miski jogurt, twarożek, serek homogenizowany, jajko i mieszamy.
Placuszki z rabarbarem
Do masy dodajemy drobno pokrojony rabarbar.
Placuszki z rabarbarem
Na patelni smażymy małe placuszki z rabarbarem.
Placuszki z rabarbarem
Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy.