Sposób przygotowania:
Placuszki z rabarbarem
Rabarbar czyścimy i myjemy, kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Do miski przekładamy jogurt naturalny, serek homogenizowany, twarożek naturalny, jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy pokrojony rabarbar, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki.
Przekładamy na ręcznik papierowy, żeby ociękły z tłuszczu.
Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Do miski przekładamy jogurt naturalny, serek homogenizowany, twarożek naturalny, jajko i mieszamy.
Następnie dodajemy pokrojony rabarbar, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki.
Przekładamy na ręcznik papierowy, żeby ociękły z tłuszczu.
Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.