kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne wrapy z tortilli z domową pastą jajeczną, lekko pikantną rukolą i wyrazistymi suszonymi pomidorami.

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Składniki:

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

podstawowe

  • 4 duże placki tortilla
  • rukola
  • 12 kawałków suszonych pomidorów

 

  • Pasta jajeczna:
  • 4 jajka
  • Łyżka musztardy dijon
  • Łyżka majonezu
  • ½ pęczka szczypiorku/dymki
  • Sól/czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną
Pasta jajeczna: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem. Szczypiorek/dymkę drobno siekamy. Jajka łączymy z szczypiorkiem, musztarda i majonezem. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. 

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej.

Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon.

Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.