Sposób przygotowania:
Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną
Pasta jajeczna: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem. Szczypiorek/dymkę drobno siekamy. Jajka łączymy z szczypiorkiem, musztarda i majonezem. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej.
Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon.
Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę pasty jajecznej.
Rukolę układamy równą warstwą na paście jajecznej. Pomidory kroimy w mniejsze kawałki i układamy na rukoli. Zawijamy jeden z boków w rulon.
Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
SylaUla