Płatki ryżowe na mleku

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

błyskawiczne danie prosto na śniadanie

Płatki ryżowe na mleku

Składniki:

Płatki ryżowe na mleku

 

Sposób przygotowania:

Płatki ryżowe na mleku
Do szerokiego rondelka wlałam 3 łyżki wody i nastawiłam na gaz.Gdy woda zaczęła wrzeć, powoli dolałam dwie szklanki krowiego mleka oraz dosypałam dwie łyżeczki cukru waniliowego.Zamieszałam.Gdy mleko zaczęło się unosić to wsypałam jedną szklankę płatków ryżowych i zaczęłam mieszać do czasu aż płatki troszkę "wchłonęły"mleko. Podawałam w przelanej wcześniej zimną wodą miseczką.Jemy na gorąco.Dodatkowo można polać sobie jogurtem.