Sposób przygotowania:
Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkamiETAP 1:
![Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkami octem Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkami octem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/platki-ryzowe-z-karmelizowanymi-truskawkami-octem-pokrojone-truskawki-wymieszac-z-octem-balsamicznym-349824.jpg)
Owoce umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Przekroić, duże sztuki na 4 części, średnie na pól. Przełożyć do rondelka, dodać łyżeczkę ksylitolu oraz ocet balsamiczny. Postawić na ogień i doprowadzić do zagotowania. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć aż truskawki częściowo się rozpadną a sok będzie miał konsystencję delikatnego żelu. Zdjąć z ognia.
ETAP 2:
![Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkami octem Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkami octem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/platki-ryzowe-z-karmelizowanymi-truskawkami-octem-do-mleka-dodac-odmierzona-ilosc-platkow-ryzowych-349825.jpg)
Do rondelka przelać mleko, dodać pozostały ksylitol i zagotować. Dodać płatki ryżowe i gotować aż masa zgęstnieje. Mniej więcej w połowie gotowania dodać cynamon i dobrze wymieszać.
ETAP 3:
![Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkami octem Płatki ryżowe z karmelizowanymi truskawkami octem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/platki-ryzowe-z-karmelizowanymi-truskawkami-octem-na-dno-miseczki-przelozyc-platki-i-dac-truskawki-349826.jpg)
Do miseczki przełożyć płatki, na wierzch wyłożyć truskawki. Można też do garnuszka z płatkami dodać truskawki i wymieszać. Świetnie smakuje na ciepło i zimno. Smacznego!