Sposób przygotowania:
Pleśniak.
Do miski wsypać mąkę dodać miękką palmę, proszek do pieczenia i pięć żółtek. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części. Pierwszą częścią wyklejamy spód tortownicy wcześniej wysmarowaną masłem. Na to równomiernie rozkładamy dżem. Do drugiej części dodajemy kakao i łączymy to razem. Rozdrabniamy je na drobne okruszki i posypujemy na roztarty dżem. Następnie z białek ubijamy pianę dodając stopniowo sześć łyżek cukru. Pianę rozkładamy równomiernie na kakaowe okruszki. Trzecią część też rozdrabniamy na okruszki i posypujemy nimi równomiernie pianę. Piec w temperaturze 180’C niecałą godzinę. Po wystygnięciu przygotować lukier z cukru pudru i polać nim ciasto.
misia14
natalka1107@o2.pl
Do cukru pudru (pół paczki) dodać odrobinę wody gotującej się i dobrze mieszać, aby powstał gęsty lukier (bez grudek)