Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wątróbka jest szybkim i smacznym obiadem. Wiem, że nie wszyscy za nią przepadają. Osobiście lubię bardziej przysmażoną.

Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa

 

  • 400 g wątróbki wieprzowej
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • przyprawa w płynie

Sposób przygotowania:

Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa
Wątróbkę myjemy i kroimy w kostkę, Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy wątróbkę i smażmy z dwóch stron doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy pokroją cebulę. Doprawiamy przyprawą w płynie, podlewamy około 100 ml wody i dusimy do odparowania wody, Podajemy od razu po przygotowaniu.
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa
Etap 1 na patelnię na rozgrzany tłuszcz wkładamy wątróbkę
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa
Etap 2 podsmażamy wątróbkę z dwóch stron
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa
Etap 3 dodajemy do niej pokrojoną cebulę
Podsmażana z cebulą wątróbka wieprzowa
Etap 4 podlewamy wodą i dusimy do jej odparowania