Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg

Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg
Wątrobę wieprzową dokładnie umyć, pokroić na małe kawałki i umyć jeszcze każdy kawałek osobno. Kawałki wątróbki umieścić w pojemniczku, zalać mlekiem i odstawić do lodówki na 1h. Mąkę wymieszać z przyprawami. Każdy kawałek wątróbki obtaczać w mące z przyprawami i smażyć na rozgrzanym oleju. Wątróbkę smażyć 10 min z każdej strony aby była dobrze przyrumieniona. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę. Wątróbkę ułożyć na talerzu posypać świeżo zmieloną solą ziołową oraz świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i posypać cebulką. Smacznego!!!
Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg
Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg
Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg
Wątróbka wieprzowa z cebulką wg Megg