Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety z wątróbki drobiowej są smaczne i szybkie w przygotowaniu. Idealne dla smakoszy wątróbki drobiowej.

Kotlety z wątróbki  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z wątróbki
Wątróbkę drobiową oczyścić z błon i pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju.Studzimy. Do wątróbki dodajemy jajko, starty żółty ser i cebulkę. Doprawiamy do smaku dodajemy mąkę i mieszamy. Z masy formujemy nieduże kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podajemy z kaszą lub ziemniakami.
Kotlety z wątróbki
Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju.Studzimy.
Kotlety z wątróbki
Wątróbkę drobiową oczyścić z błon i pokroić w drobną kostkę
Kotlety z wątróbki
Do wątróbki dodajemy jajko, starty żółty ser i cebulkę. Doprawiamy do smaku dodajemy mąkę i mieszamy.
Kotlety z wątróbki
Z masy formujemy nieduże kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.