gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Podsmażany kalafior

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowany kalafior podaję jako dodatek do obiadu.

Podsmażany kalafior Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podsmażany kalafior

 

Sposób przygotowania:

Podsmażany kalafior
Kalafior oczyszczamy, dzielimy na części i płuczemy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól oraz cukier i gotujemy. Odcedzamy. Przestudzony kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem (margaryną). Po czym wsypujemy bułkę tartą i całość podsmażamy mieszając.
Podsmażany kalafior
Kalafior oczyszczamy, dzielimy na części i płuczemy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól oraz cukier i gotujemy.
Podsmażany kalafior
Przestudzony kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem (margaryną). Po czym wsypujemy bułkę tartą .

Tagi:

tarta kalafior