Sposób przygotowania:
podstawowy bulion
składniki wkładamy do garnka i na mocnym gazie zagotowujemy do pojawienia się brązowej szumy .Zbieramy ją,zmniejszamy gaz ,przykrywamy pokrywką i gotujemy zupę jeszcze przez godzinę do ugotowania się kurczaka.
Taka zupa to podstawa wielu potraw chińskich.
Taka zupa to podstawa wielu potraw chińskich.
tokijka
Babciagramolka
Kurczak rozdrobniony ? Czy tak jak u nas do rosołu w ćwiartkach ? Chyba bardziej rozdrobniony - lepiej się wygotuje .
Jak ja się cieszę ,że jesteś .
tokijka
Ma zostać 5/ 6 szklanek. co do kurczaka to wkładają tak całego .Ja jestem teraz wielbicielką skrzydełek bo jak się wrzuci dużo to potem robi się galaretka(Kolagen !) Jak taka zupa zastygnie to można dodawać taką galaretkę też do środka do pierogów,kotletów mielonych.... Pod wpływem ciepła galaretka się rozpuszcza i robi się danie soczyste.
Pyza
tokijka
Pyzo ,po Twoich przepisach widze ,ze dobrze znasz ta prawde:proste skladniki sa najlepsze jak te nasze kartofelki z koperkiem!