gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Warzywa po chińsku z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybkie i smaczne danie. Jak na razie z wykorzystaniem mrożonek. Polecam wypróbowanie szybkiego przepisu.

Warzywa po chińsku z ryżem

Składniki:

Warzywa po chińsku z ryżem

 

  • Opakowanie mieszanki chińskiej na patelnię,
  • 2 szklanki ryżu,
  • 2 łyżki koncentratu,
  • pół szklanki wody,
  • sól i pieprz,
  • słodka papryka,
  • tymianek,
  • oregano,

Sposób przygotowania:

Warzywa po chińsku z ryżem
Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu.

Mieszankę warzyw chińskich podsmażamy 15 minut. Dodajemy 2 łyżki koncentratu i pół szklanki wody. Chwilkę dusimy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, tymiankiem i oregano. Chwilkę dusimy.

Podajemy z ugotowanym ryżem. Szybko i smacznie. Polecam.

Smacznego.