Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka pieczone w ketchupie
Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy folię aluminiową. Przyprawy wsypujemy na talerzyk i mieszamy. Udka smarujemy z każdej strony ketchupem i posypujemy przyprawami, zawijamy folią. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik i wstawiamy naczynie z udkami do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Do garnka przekładamy upieczone udka z sosem i dolewamy śmietankę oraz wodę, zagotowujemy.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy folię aluminiową. Przyprawy wsypujemy na talerzyk i mieszamy. Udka smarujemy z każdej strony ketchupem i posypujemy przyprawami, zawijamy folią. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik i wstawiamy naczynie z udkami do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Do garnka przekładamy upieczone udka z sosem i dolewamy śmietankę oraz wodę, zagotowujemy.