ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Gulasz z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz z karkówki jest pysznym daniem obiadowym czy kolacyjnym, po dodaniu różnych dodatków nabiera smaku i aromatu, smakuje z ziemniakami,kaszami,kluskami,pieczywem.

Gulasz z karkówki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z karkówki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z karkówki

ETAP 1:

Gulasz z karkówki
Gulasz najlepiej smakuje podsmażany na smalcu.

Na smalcu w garnku pokrojoną w kostkę karkówkę obsypaną mąka zrumienić z kostkami rosołowymi, zielem angielskim, liściem laurowym.

ETAP 2:

Gulasz z karkówki
Mozna dodać cebuli czosnkowej czy też samego czosnku.

Dodać pokrojoną cebule i wymieszać, podsmażać z 4 minuty mieszając.

ETAP 3:

Gulasz z karkówki
Można również dodać grzyby leśne mrożone, suszone.

Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać na większym ogniu mieszając z 4 minuty.

ETAP 4:

Gulasz z karkówki

Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone, wymieszać.

ETAP 5:

Gulasz z karkówki

Wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, dodać pieprz ziołowy, papryki.

ETAP 6:

Gulasz z karkówki

Śmietanę, mąkę, wodę wymieszać i wlać do gulaszu, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu.