Sposób przygotowania:
Słodkie, pieczone pałki z kurczaka w curryETAP 1:
1. Pałki z kurczaka oprószyć przyprawą i odstawić na godzinę.
ETAP 2:
2. Ananasa pokroić w kostkę a sok zostawić do zalewy.
ETAP 3:
3. Zalewa curry
Zagotować wodę, dodać kostki rosołowe, masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, curry, ketchup, sok z ananasów i starte na tarce marchewki. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut.
ETAP 4:
4. Do żaroodpornego naczynia wsypać ryż, wlać gorącą zalewę curry i wymieszać. Ułożyć pałki z kurczaka, posypać kawałkami ananasa i polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.
Po tym czasie posypać startym żółtym serem i ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 minut. Udekorować natką z pietruszki.