Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka pieczone w przyprawachETAP 1:
Podudzia kurczaka przełożyć do miski wsypać wszystkie podane składniki oraz musztardę. Całe mięso natrzeć za pomocą rąk aby przyprawy z musztardą wchłonęły się w mięso, odstawić na dziesięć minut, aby mięso przeszło smakiem i zapachem przypraw.
ETAP 2:
Jak już podudzia kurczaka odstały w przyprawach swój czas wtedy przełożyć je do naczynia żaroodpornego podlać wodą i wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni. Piec co jakiś czas obracając mięso przez godzinę plus dziesięć minut na rozgrzanie piekarnika. Mięso piec do ładnego zarumienienia i miękkości.
ETAP 3:
Upieczone podudzia jeszcze gorące podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz surówką z buraczków czerwonych z cebulką.
Mięsko wyszło kruche, soczyste i bardzo smaczne rozpływało się w ustach to na pewno za sprawą dodanej musztardy.