Sposób przygotowania:
Placki na maślance
Do miski wbić jajka. Dodać sodę, maślankę, mleko. Całość miksować i dodawać mąkę do czasu, aż ciasto będzie gęste, ale lejące.
Łyżką nabierać porcję ciasta, układać na rozgrzanym oleju, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Jogurt wymieszać z miodem i cukrem waniliowym, schłodzić. Mango obrać i wykrawać kuleczki.
Gotowe placki przełożyć na talerz, obok ułożyć serek, mango, borówki. Całość posypać cukrem pudrem.
Łyżką nabierać porcję ciasta, układać na rozgrzanym oleju, smażyć na złoty kolor z obu stron.
Jogurt wymieszać z miodem i cukrem waniliowym, schłodzić. Mango obrać i wykrawać kuleczki.
Gotowe placki przełożyć na talerz, obok ułożyć serek, mango, borówki. Całość posypać cukrem pudrem.