Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka pieczone z papryką i czosnkiem
Przyprawę do ziemniaków (smakuje z drobiem dobrze) całe opakowanie wysypać na pałki kurczaka, wlać olej rzepakowy i wymieszać pałki w przyprawie, nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc.
Pałki z marynatą włożyć do brytfanny z pokrywką, wsypać pokrojone w kawałeczki papryki, pokrojone ząbki czosnku, cebule w piórka pokrojone, nakryć pokrywką brytfannę.
Piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec z 45 minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia w 160 C na termoobiegu z 10-15 minut.
Pałki z marynatą włożyć do brytfanny z pokrywką, wsypać pokrojone w kawałeczki papryki, pokrojone ząbki czosnku, cebule w piórka pokrojone, nakryć pokrywką brytfannę.
Piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec z 45 minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia w 160 C na termoobiegu z 10-15 minut.