ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Pałki kurczaka pieczone z papryką i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne, kruche, soczyste pałki kurczaka doskonale smakują z papryką, czosnkiem, również na zimno można zjeść ze smakiem.

Pałki kurczaka pieczone z papryką i czosnkiem  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pałki kurczaka pieczone z papryką i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka pieczone z papryką i czosnkiem
Przyprawę do ziemniaków (smakuje z drobiem dobrze) całe opakowanie wysypać na pałki kurczaka, wlać olej rzepakowy i wymieszać pałki w przyprawie, nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc.

Pałki z marynatą włożyć do brytfanny z pokrywką, wsypać pokrojone w kawałeczki papryki, pokrojone ząbki czosnku, cebule w piórka pokrojone, nakryć pokrywką brytfannę.

Piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, piec z 45 minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia w 160 C na termoobiegu z 10-15 minut.
Pałki kurczaka pieczone z papryką,czosnkiem
Do ziemniaków przyprawa smakuje z drobiem.
Pałki kurczaka pieczone z papryką,czosnkiem
Pieczenie na koniec na termoobiegu daje chrupką, przypieczoną skórkę.