graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

polędwica w wninie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polędwica w winie jest bardzo pyszna podaję ją z chlebem

polędwica w wninie

Składniki:

polędwica w wninie

 

  • 0,5 kilograma polędwicy wołowej
  • 3 różnokolorowe papryki
  • 125ml.wina białego wytrawnego
  • 125 ml.wina czerwonego wytrawnego
  • sól,pieprz do smaku
  • masło do smażenia

 

Sposób przygotowania:

polędwica w wninie
polędwicę umyć i pokroić w kostkę,masło roztopić na dużej patelni i zrumienić na nim mięso z dwóch stron,posypać mięso solą i pieprzem,,następnie zalać mięso winem białym i czerwonym i dusić na małym ogniu przez 20 minut ,papryki umyć usunąć nasionka i pokroić je w paski,i włożyć do mięsa dusić razem jeszcze przez 30 minut,po tym czasie podawać gorące do jedzenia z chlebem