Sposób przygotowania:
Polędwiczka z cukinią i mozzarelląETAP 1

Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Gotową nacinamy wzdłuż i rozkładamy.
Następnie rozbijamy ją by powstał zgrabny, prostokątny płat. Powstały płat oprószamy przyprawami do smaku.
ETAP 2

Umytą cukinię kroimy w plastry. Najlepiej wykonać je przy pomocy obieraczki do warzyw.
Cukiniowe pasy wykładamy na mięso.
ETAP 3

Na cukinię wykładamy warstwę posiekanej natki pietruszki.
Mozzarellę kroimy na mniejsze części (słupki) i wykładamy na natkę.
ETAP 4

Boki polędwiczki zawijamy do środka. Zwijamy roladę. Uformowaną dla wzmocnienia przewiązujemy nicią,
ETAP 5

Gotową roladę obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Zrumienioną przekładamy do naczynia żaroodpornego, delikatnie podlewamy tłuszczem ze smażenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Polędwiczkę pieczemy około 30 minut w 180°C. Gotową wyjmujemy, kroimy w plastry i podajemy.
Ag.Zetka
Justi2401
gusia1000