Sposób przygotowania:
Sernik z miodem i owocami ( banan,śliwka) na zimno
Tortownicę (25 cm) wykładamy słomką.
Do sera twarogowego dodajemy miód i pokrojone w kosteczkę banany.
Wciskamy sok z cytryny.
Mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Łączymy z serem.
Wlewamy na słomkę ptysiowa.
Następnie układamy pokrojone w plasterki śliwki.
Galaretki gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Studzimy.
Gdy galaretkę zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta.
Chłodzimy minimum 3-4 godziny.
Smacznego ;)
Do sera twarogowego dodajemy miód i pokrojone w kosteczkę banany.
Wciskamy sok z cytryny.
Mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Łączymy z serem.
Wlewamy na słomkę ptysiowa.
Następnie układamy pokrojone w plasterki śliwki.
Galaretki gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Studzimy.
Gdy galaretkę zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta.
Chłodzimy minimum 3-4 godziny.
Smacznego ;)