Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Polędwiczki jak w Danii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna potrawa, którą polecam, a którą jadłam w Danii

Polędwiczki jak w Danii

Składniki:

Polędwiczki jak w Danii

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki jak w Danii
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na plastry. Rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Gęsto oprószyć mąką. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie, aż się mięso zarumieni. Przełożyć w ciepłe miejsce, na na pozostałą rozgrzaną oliwę wsypać śliwki (umyte, wydrylowane, pokrojone w paseczki) oraz jabłka (obrane, bez gniazd nasiennych i pokojone w kostkę). Lekko poddusić. Dodać mięso. Wsypać rodzynki. Wlać śmietanę. Dusić do miękkości. Sos przyprawić do smaku.