Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Polędwiczki na ostro z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Soczyste polędwiczki na ostro z nutą cytryny.

Polędwiczki na ostro z grilla

Składniki:

Polędwiczki na ostro z grilla

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki na ostro z grilla
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość grube plasterki. Oprószyć solą i pieprzem. Olej wymieszać z octem balsamicznym, dodać pokruszone liście laurowe oraz paprykę w proszku. Powstałą marynatą posmarować polędwiczki i odłożyć je na 2 godziny w chłodne miejsce. Każdy kawałek mięsa z odrobiną marynaty zawinąć w kawałek folii. Piec na grillu przez 10 minut. Po tym czasie rozwinąć folię i mięso odwrócić na drugą stronę. Przed podaniem oprószyć natką pietruszki i pokropić sokiem z cytryny.