Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe marynowane w pesto
Polędwiczki wieprzowe kroimy w plastry, lekko rozbijamy dłonią, delikatnie oprószamy solą. Pesto przekładamy do miski i dodajemy mięso. Dokładnie mieszamy żeby pesto pokryło mięso. Wstawiamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej i odsmażamy mięso z obydwu stron na złoty kolor. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na każdym kawałku mięsa. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Do momentu, aż ser się roztopi.
Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
Na patelni rozgrzewamy olej i odsmażamy mięso z obydwu stron na złoty kolor. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na każdym kawałku mięsa. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Do momentu, aż ser się roztopi.
Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniakami.
geneza_kapusty