Sposób przygotowania:
Polędwica w cytrynowej marynacieETAP 1:
![Polędwica w cytrynowej marynacie Polędwica w cytrynowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/poledwica-w-cytrynowej-marynacie-397717.jpg)
Do miseczki wlewam sok z cytryny, olej dodaję musztardę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Mieszam.
ETAP 2:
![Polędwica w cytrynowej marynacie Polędwica w cytrynowej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/poledwica-w-cytrynowej-marynacie-397718.jpg)
Z mięsa usuwam błonki myje je i osuszam. Polędwice układam w misce i zalewam marynatą. Odstawiam do lodówki na co najmniej 3 godziny.
ETAP 3:
Polędwice obsmażam na patelni następnie układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 30 min w 180 stopniach.