Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dietetyczne mięsko z zieloną pierzynką gotowane na parze.

Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką

 

  • 8 polędwiczek z kurczaka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 50 g żółtego sera
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek oleju
  • ok. 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką
Do miski blendera wrzucić obrany czosnek, pokrojony w kostkę ser, grubo posiekany szczypiorek. Dodać do tego sól i olej. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. W garnku do gotowania na parze ułożyć polędwiczki. Każdą z nich posmarować przygotowaną pastą szczypiorkowo-serową. Garnek przykryć. Gotować na parze ok. 20 minut.
Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką
Szczypiorek ser czosnek olej i sól w misce blendera.
Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką
Dokładnie zmiksowane składniki pasty szczypiorkowo serowej.
Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką
Polędwiczki z kurczaka ułożone w garnku do gotowania na parze.
Polędwiczki z kurczaka pod pierzynką
Polędwiczki posmarowane przygotowaną pastą.