Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Polewa cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealnie pasuje do ciasta marchewkowego lub marchewkowych babeczek.

Polewa cytrynowa

Składniki:

Polewa cytrynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Polewa cytrynowa
W metalowej miseczce nad kąpielą wodną mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Gotujemy aż masło się rozpuści, następnie całość zacznie szybko gęstnieć. Nie przestajemy mieszać ponieważ mogą powstać grudki. Zdejmujemy z kąpieli wodnej i nieco ostudzamy. Polewa bardzo szybko gęstnieje dlatego najlepiej jak najszybciej nałożyć ją na ciasto lub babeczki. Polewa jest mocno cytrynowa więc warstwa nie powinna być zbyt gruba.

Tagi:

jajko jajka