Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Polewa mleczno-cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowaną ciepłą polewą należy lukrować wystudzone ciasta.

Polewa mleczno-cytrynowa

Składniki:

Polewa mleczno-cytrynowa

 

  • 1 szkl cukier,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 łyżeczki otarta skórka z cytryny,
  • 1/2 szkl mleko,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy,
  • do smaku sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Polewa mleczno-cytrynowa
Do garnka wlać mleko, dodać cukier, cukier waniliowy, masło, gotować około 2 minuty. Następnie wsypać otartą skórkę i sok z cytryny, wymieszać.