lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Polewa truskawkowa na placka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka i prosta w przygotowaniu polewa

Polewa truskawkowa na placka

Składniki:

Polewa truskawkowa na placka

 

  • 1 kg świeżych truskawek
  • 3 galaretki truskawkowe
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Polewa truskawkowa na placka
Truskawki obierz i umyj,usuń z nich szypułki.Przełóż owoce do miksera i zmiksuj z dodatkiem cukru pudru,którego dodaj tyle ile uważasz.Polewa nie może być jednak zbyt słodka.Zmiksowane dobrze truskawki przełóż do rondelka i lekko podgrzej ciągle mieszając.Do lekko podgrzanego musu z owoców dodaj trzy sproszkowane galaretki truskawkowe.Masę wymieszaj aby galaretki dobrze się rozpuściły.Tak przygotowane owoce truskawek możesz wylać na placka jako polewę lub przełożyć nimi dwa biszkopty i powstanie szybki i łatwy placek.