Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pomarańcze w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Doskonałe słodkie przekąski w postaci pomarańczy w cieście francuskim

Pomarańcze w cieście francuskim Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomarańcze w cieście francuskim

 

  • 1/2 ciasta francuskiego
  • 1 mała pomarańcza
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Pomarańcze w cieście francuskim
Ciasto francuskie kroimy w paseczki . Pomarańcze obieramy, każdy księżyc kroimy w kostkę. Na każdym paseczku ciasta układamy po kawałeczku pomarańczy, obsypujemy cukrem pudrem. Zaklejamy ciasto formując kokardki. Pieczemy przez 10 minut w nagrzanym do 180stopni piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Pomarańcze w cieście francuskim
Ciasto francuskie kroimy w paseczki, pomarańcza w cząstki
Pomarańcze w cieście francuskim
Na paseczkach układamy pomarańcza posypując cukrem-pudrem
Pomarańcze w cieście francuskim
Zaklejamy ciasto tworząc kokardki - pieczemy około 10 minut

Tagi:

ciasto