kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

pomarańczowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wodę w którym gotujemy warzywa nazywamy wywarem warzywnym

pomarańczowa zupa

Składniki:

pomarańczowa zupa

 

  • 5 marchewek
  • 3 kubki wody
  • pietruszka
  • por
  • dwie łyżki mąki
  • łyżeczka masła
  • pół kubka wody
  • sól
  • 2 łyżeczki naturalnego jogurtu

Sposób przygotowania:

pomarańczowa zupa
obierz marchewki i pietruszkę ze skórki a por z suchych liści
pokrój warzywa w talarki i wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem szczypty soli
gotuj je kilkanaście minut
kiedy będą miękkie zmiksuj je
następnie umieść papkę w tej samej wodzie
na patelni rozpuść masło dodaj mąkę mieszaj składniki
powoli wlewaj do niej zimną wodę cały czas mieszając
powinien powstać gładki sos
wlej sos do zupy
wymieszaj zawartość garnka
gorącą zupę wlej do miseczki