Sposób przygotowania:
Pomarańczowe muffinki
Mąkę przesiać przez sitko do miski, dodać sodę, sól i cukier oraz startą na drobnych oczkach skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać.
W osobnej misce wymieszać razem mleko, olej, jajka i sok pomarańczowy. Dolać mieszankę do suchych składników, całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelać do foremek do babeczek i piec 20 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.
Babeczki po ostudzeniu udekorować cukrem pudrem.
W osobnej misce wymieszać razem mleko, olej, jajka i sok pomarańczowy. Dolać mieszankę do suchych składników, całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelać do foremek do babeczek i piec 20 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.
Babeczki po ostudzeniu udekorować cukrem pudrem.
biedroneczki