Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Racuchy na maślance

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Racuchy na maślance - szybka przystawka, śniadanie lub podwieczorek. Podany z serkiem polanym czekoladą oraz owocami.

Racuchy na maślance

Składniki:

Racuchy na maślance

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżka sody
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka maślanki
  • 3 łyżki cukru
  • masło do smażenia

 

  • 5 łyżek serka śmietankowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka cukru pudru

 

  • świeże owoce

Sposób przygotowania:

Racuchy na maślance
Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy sól, sodę, mąkę i maślankę. Miksujemy.

Smażymy na maśle.

W miseczce mieszamy serek, miód, i cukier waniliowy.

Na talerzu układamy placuszki posypane cukrem pudrem, obok układamy ser, polewamy sosem czekoladowym. obok układamy świeże owoce.

Tagi:

racuchy dania