Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-imbirowy kurczak z makaronem ryzowym
Kurczaka kroimy w kostkę ok 3 na 3 cm i marynujemy sosem sojowym, sokiem z połówki pomarańczy, drobno startym imbirem lub wyciśniętym przez wyciskarkę do czosnku i odrobiną ostrej papryki. Resztę pomarańczy obieramy i kroimy na kawałki podobne do kostki kurczaka. Makaron sojowy wkładamy do miski z zimną wodą i pozostawiamy na ok. 30 min aby zmiękł (jeśli zalejemy makaron gorącą wodą może się posklejać). Rozgrzewamy olej w woku (możemy użyć każdej innej patelni) i dodajemy kurczaka. Odsączony i już miękki makaron dorzucamy do woka i do całości dorzucamy kawałki pomarańczy. Całość często mieszamy. W tym samym czasie rozpuszczamy w rondelku drobno połamaną czekoladę. Zawartość woka wykładamy na talerz i polewamy roztopioną czekoladą.