Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pomidorki z ricottą i zielonym sosem pesto

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo efektowna przekąska. W sam raz na sylwestra. Podaję ją też na inne uroczystości, ponieważ cieszy się bardzo dużym powodzeniem.

Pomidorki z ricottą i zielonym sosem pesto

Składniki:

Pomidorki z ricottą i zielonym sosem pesto

 

  • 12 pomidorków koktajlowych,
  • 12 zielonych oliwek,
  • 2 łyżki serka ricotta,
  • 2 łyżki zielonego pesto,
  • bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pomidorki z ricottą i zielonym sosem pesto
Pomidorki koktailowe z jednej strony delikatnie ścinamy (żeby stały na talerzu). Następnie przekrawamy je na 2/3 wysokości w celu napełnienia farszem. Pozbawiamy je miąższu ze środka.

W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy ricottę z sosem pesto. Faszerujemy pomidorki.

Ozdabiamy oliwkami i listkami świeżej bazylii.