Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Pomidorowa na serduszkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem

Pomidorowa na serduszkach

Składniki:

Pomidorowa na serduszkach

 

  • 1 kg serduszek z kurcząt
  • por
  • 3-4 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/2 selera
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany
  • mąka
  • sól,pieprz w ziarenkach

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na serduszkach
Do zimnej wody włożyć:por,pietruszkę,seler,marchew.Zagotować.Umyte i obrane z żył serduszka wrzucić do wywaru.Doprawić solą i pieprzem.Gotować,aż serduszka będą miękkie(około 40 min.).Zupę przecedzić.Do wywaru dodać serduszka,pokrojone w kostkę marchewki,przecier pomidorowy oraz koncentrat.Śmietanę wymieszać z zimną wodą i mąką.Zagęścić zupę.Chwilę pogotować.Podawać z ugotowanym ryżem.Można posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

pomidory