elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pomidorowa na wywarze z cielęciny

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo Smakowita Pomidorowa na wywarze z cieleciny

Pomidorowa na wywarze z cielęciny

Składniki:

Pomidorowa na wywarze z cielęciny

 

  • 3l. wody,
  • okolo 25 dag. cieleciny,
  • vegeta,
  • marchewka,
  • pietruszka,
  • sól,
  • przecier pomidorowy,
  • śmietana świeża 18%,
  • zielona pietruszka,
  • makaron grubszy (moga byc swiderki). Jesli jemy z dzieckiem to makaron dodajmy drobniejszy.

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na wywarze z cielęciny
Do 3l. wody wkładamy około 25 dag. mięsa cielęcego, wrzucamy 1,5 łyżeczki vegety, marchewke, pietruszke, lekko solimy. Gotujemy godzine na średnim ogniu, dodajemy przecier pomidorowy, pod koniec dodamy 5 łyżek śmietany oraz pokrojona drobniutko pietruszke, do zupy wkladamy ugotowany wczesniej makaron. Mięsko z zupy mozna pokroic w kostke i podac z zupa, lub zniksowac z marchewka i pietruszka na papke uzyskamy dla dziecka smaczne drugie danie. Jesli jest w domu male dziecko nie trzeba gotowac osobno. Pieprz, sól, magi wg.uznania. Polecam. Smacznego.