Sposób przygotowania:
Pomidorowa z dodatkiem pomidorków cherry
Skrzydełka umyć,osuszyć i włożyć do garnka. Zalać około półtorej litrem wody i zagotować. Zbierać szum,który się gromadzi na powierzchni. Gdy szum już przestanie się zbierać wrzucić kostkę rosołową i dodać sól. Marchewkę i pietruszkę obrać a następnie umyć i osuszyć. Pokroić w pół plasterki. Por pokroić w cienkie krążki,następnie przełożyć na sito i przepłukać pod bieżącą wodą. Wszystkie warzywa wrzucić do wywaru i gotować do miękkości warzyw. Pomidorki umyć i przełożyć do miski. Końcówką do miksowania zup rozdrobnić pomidorki. Rozdrobnione przełożyć na drobne sito i przetrzeć dokładnie je do miski. Zawartość miski wymieszać z koncentratem, ketchupem i koncentratem buraczanym. Dodać suszoną bazylię. Przelać do garnka z zupą i zagotować. Wyjąć skrzydełka (można dodać rozdrobnione mięso do zupy lub zamrozić i zostawić np. do pierożków). Makaron ugotować do miękkości. Makaron wyłożyć na talerz i zalać gorącą zupą. Smacznego!
edytaha
monikaT83
marietta
monikaT83