Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomidorowa z serkami topionymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna, kremowa zupka pomidorowa podawana z ryżem. Dzieciaki ją uwielbiają, dlatego często ją gotuję.

Pomidorowa z serkami topionymi

Składniki:

Pomidorowa z serkami topionymi

 

  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 10 dkg ryżu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 duży serek topiony śmietankowy
  • sól i pieprz
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z serkami topionymi
Skrzydełka dokładnie umyć, zalać wodą. Zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Po 20 minutach dodać ryż. Gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać. Dodać rozkruszony serek topiony śmietankowy i ciągle mieszać, aż się rozpuści. Doprawić do smaku i podawać.