Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa - gołąbkowaETAP 1:
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy przez chwilę na patelni.
ETAP 2:
Dodajemy mięso mielone, mieszając przesmażamy.
ETAP 3:
Wodę wlewamy do większego garnka, dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie oraz obraną i potartą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Zagotowujemy.
ETAP 4:
Kapustę szatkujemy i dodajemy do wrzątku.
ETAP 5:
Następnie dodajemy przesmażone mięso mielone oraz wsypujemy ryż. Całość gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, do momentu, aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy i wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Gotujemy jeszcze przez chwilę.
Zupę wylewamy na talerze.