Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Pomidorowa z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna wersja pomidorówki

Pomidorowa z serkiem  topionym

Składniki:

Pomidorowa z serkiem topionym

 

  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 1/4 małego selera
  • biała część z małego pora
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka przyp. Specialite z susz. pomidorami
  • 10 dag serka topionego
  • ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z serkiem topionym
Skrzydełka umyłam, porozkrawałam na części zalałam 1,5 l wody, zagotowałam i odszumowałam.Dodałam oczyszczone i umyte warzywa i przyprawy. Gotowałam 25 minut, po czym usunęłam jarzyny a do wywaru dodałam koncentrat pomidorowy i pokrojony serek.Serek zmiksowałam z zupą.Na dnie miseczki ułożyłam króciutko zagotowane całe pomidory z zalewy.Zalałam je zupą. Oddzielnie podałam groszek ptysiowy.