redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Krem z pomidorów z bazylią i makaronem świderki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Aromatyczna zupa w sam raz na obiad dla całej rodziny. Przygotujesz ją szybko i prosto. Odkryj jak smakuje zupa krem z pomidorów z bazylią z dodatkiem makaronu świderki.

Krem z pomidorów z bazylią i makaronem świderki

Składniki:

Krem z pomidorów z bazylią i makaronem świderki

 

  • litr wywaru bulionowego warzywnego

 

  • 1 cebula

 

  • kilka gałązek świeżej bazylii

 

 

  • 2 szklanki przecieru pomidorowego lub pomidorów krojonych w puszce

 

  • 1 łyżeczka cukru

 

 

 

 

 

 

  • pół opakowania makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Krem z pomidorów z bazylią i makaronem świderki
Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Bulion rozpuść w 0,5 litra wody. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym. Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię razem z gałązkami, dodaj 2 łyżki śmietany, dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Zmiksuj całość blenderem na gładki krem. Nałóż porcję makaronu do miseczki wlej ciepły krem z pomidorów, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i listkiem bazylii. Gotowe! Smacznego!



Przepis pochodzi z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".

Tagi:

pomidory zupa