Sposób przygotowania:
Krem z pomidorów z bazylią i makaronem świderki
Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.Bulion rozpuść w 0,5 litra wody. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym. Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię razem z gałązkami, dodaj 2 łyżki śmietany, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Zmiksuj całość blenderem na gładki krem. Nałóż porcję makaronu do miseczki wlej ciepły krem z pomidorów, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i listkiem bazylii. Gotowe! Smacznego!
Przepis pochodzi z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".
Zmiksuj całość blenderem na gładki krem. Nałóż porcję makaronu do miseczki wlej ciepły krem z pomidorów, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i listkiem bazylii. Gotowe! Smacznego!
Przepis pochodzi z programu edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo".