Sposób przygotowania:
Pomidorowe naleśniki z twarogiemKROK 1
Mąkę przesiać do miski, dodać mleko, wodę, jajka i dokładnie wymieszać. Kiedy składniki się połączą dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego i delikatnie połączyć z resztą składników. Ciasto naleśnikowe odstawić na 20 minut i przejść do kolejnego etapu.
KROK 2
Twaróg wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić solą i pieprzem.
KROK 3
Rzodkiewkę i szczypior drobno pokroić i dodać do farszu. Całość wymieszać.
KROK 4
Po 20 minutach naleśniki usmażyć na cienkiej warstwie oleju.
KROK 5
Na naleśnika nałożyć porcję farszu, rozsmarować i złożyć w trójkąt.
KROK 6
Na talerzu ułożyć po dwa naleśniki, polać dużą łyżką śmietany i podawać. Smacznego :)