Sposób przygotowania:
Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami
1. Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Dodajemy mleko, mąkę i kurkumę, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki.
2. Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy grzyby i smażymy 5-7 minut. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy pokrojone w paski pomidory i starty żółty ser, listki bazylii. Chwilkę smażymy, doprawiamy ewentualnie do smaku.
3. Naleśniki smarujemy farszem i podajemy. Naleśniki można podać z ketchupem lub sosem pomidorowym. Smacznego!
2. Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy grzyby i smażymy 5-7 minut. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy pokrojone w paski pomidory i starty żółty ser, listki bazylii. Chwilkę smażymy, doprawiamy ewentualnie do smaku.
3. Naleśniki smarujemy farszem i podajemy. Naleśniki można podać z ketchupem lub sosem pomidorowym. Smacznego!
kołczu
zozolek
Zgadzam się, naleśniki wyglądają bardzo apetycznie.
zbysiowa
Zgadzam się ;)
edytaha
jaNina
Cukiereczek13